Skip to main content

Ouderschap
na scheiding

Ouderschapsbemiddeling tussen ex-partners

Niet enkel scheiden is moeilijk. Samen ouder zijn na een scheiding is ook een hele uitdaging. De kinderen worden groter en nieuwe situaties doen zich voor. Misschien zijn de afspraken die bij de scheiding werden gemaakt niet meer afdoende en ontstaan steeds meer conflicten.

Ook nieuwe gebeurtenissen hebben vaak een invloed op je ex-partner en/of op je kinderen zonder dat zij erom vragen : een nieuwe partner, een nieuw broertje of zusje, een nieuw samengesteld gezin, een nieuwe job, een nieuwe woonst… Verandering betekent aanpassen. Soms verloopt dat aanpassen vlot, maar soms geeft dit aanleiding tot stress waardoor gemakkelijk conflicten kunnen ontstaan.

Wij begeleiden jullie in het oplossen van deze conflicten, het maken van nieuwe afspraken of aanpassen van de bestaande afspraken (aanpassing EOT-overeenkomst of ouderschapsplan).

Contactherstel met ouder

Soms lopen de conflicten na scheiding zo hoog op dat het contact tussen de kinderen en een ouder uitblijft. Soms beslissen kinderen -vaak tieners- om een ouder niet meer te zien. In deze situaties is een beroep doen op derden de beste oplossing.

Terwijl een kindertherapeut het kind bijstaat en mogelijkheden verkent, komen de volwassenen bij ons samen om steeds in het belang van het kind een regeling uit te werken die naar een herstel van de relatie toewerkt.

Hulp nodig bij een familiale kwestie of discussie?